Repce tápanyagelellátási technológia
Rosier műtrágya család
Fosfitex
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
 

Racumin M

Racumin M

Hatóanyagtartalom

0,05 % kumatetralil

Forgalmazási kategória

III., szabadforgalmú irtószer.

Kiszerelési egység

0,4 kg, 4 kg

Felhasználhatóság kártevők szerint

Szabadban és zárt térben patkányok irtására alkalmas.

Használati utasítás

Az elhúzódó hatású véralvadásgátló irtószerek a patkányokat csak 4-5-szöri fogyasztás után pusztítják el. Az ismételt fogyasztás elősegítése érdekében kellően sok irtószert kell kihelyezni ahhoz, hogy nagy patkányfertőzöttség esetén, többszöri fogyasztás után is minden patkánynak elegendő csalétek jusson.

A 0,4 kg mennyiségű csalétket tartalmazó dobozt a perforációnál lyukasszuk ki, és a csalétket tartalmazó műanyag zacskó kiemelése vagy felnyitása nélkül helyezzük ki olyan helyen, ahol patkányok előfordulását észleljük.

A patkányok a bebújó nyíláson keresztül férnek hozzá a csalétekhez. A patkányok pusztulása a csalétek fogyasztása után 4-7 nap múlva kezdődik és az összes patkány elhullása, a patkánymentesség, 2-3 héten belül várható.

A kihelyezett csalétket hetenként ellenőrizzük. Ha a dobozban levő irtószer elfogyott, új irtószeres dobozt helyezzünk ki, mindaddig, amíg annak fogyasztása megszűnik.

A feleslegessé vált irtószert a szemétbe lehet kidobni.

Kihelyezési javaslat

Racumin M

Racumin M patkányirtó szer etetődobozát a perforáció mentén tegyük szabaddá, és a patkányok által látogatott területek védettebb, zavarásmentesebb helyeire tegyük. A dobozt a fal mellé helyezzük véggel úgy, hogy a patkánybejáró lyuk a falhoz legyen közelebb.

Ügyeljünk arra, hogy a doboz víztől mentes helyre kerüljön.