Móraagro Kft. technológia fejlesztése 2022

Dátum: 2022-11-08 14:09

A Móragro Kft. által gyártott rágcsáló írtó előállítási folyamatának fejlesztése.

befektetés a jövőbe logó

Móraagro Kft. technológia fejlesztése 2022

A projekt célja a Móraagro Kft zákányszéki telephelyén technológiai fejlesztés megvalósítása egy új 1287 m2-es raktárcsarnok építésével és robotos palettázó gépsor beszerzésével.

Az új raktárcsarnok a rágcsálóirtószer gyártás technológiai fejlesztését szolgálja, melynek egyik része az ömlesztett alapanyag (kukorica) tárolására szolgáló egység. A nagy tárolási kapacitás hozzájárul ahhoz, hogy a rágcsálóirtószer-gyártás az év bármely szakában biztosított legyen, amennyiben a mezei pocok kártétel szükségessé teszi az alkalmazását.
Az épület másik részében pedig a gyártási folyamatot teljessé téve, a késztermék csomagolását végző robotos palettázó gépsor kerül üzembe helyezésre, mely a kézi erővel történő zsákolás és raklapozás kiváltását biztosítja.

A beruházás legfőbb előnye a biztonságos és folyamatos alapanyag ellátottság, mert az eddigi tárolókapacitás-hiány miatt külső beszállítókra volt utalva a cég, mely több esetben csak fennakadásokkal teljesült. 2014-ben a mezei pocok kiemelkedő gradációja idején a Gabona Terméktanács becslése alapján az országos mezei pocok kártétel elérte, vagy meghaladta az 50 Milliárd Ft-ot. A Móragro Kft által gyártott rágcsálóírtó pedig minimum 50 Milliárd Ft-nyi termény megmentéséhez járult hozzá. A folyamatos felmelegedés előrevetíti, hogy a mezei pocok kártétele egyre sűrűbben és védekezés hiányában egyre nagyobb mértékű károkkal fog jelentkezni, mert a mezei pocok szaporodásának és a gradációk kialakulásának a száraz meleg időjárás kedvez.

Cégünk a fejlesztés megvalósulásával a rágcsálóirtószer stabil gyártási hátterét biztosítja, továbbá egyéb ömlesztett áruk fogadása és kiszerelése is lehetővé válik.

Móraagro Kft. technológia fejlesztése 2022
Repce tápanyagelellátási technológia
Rosier műtrágya család
Fosfitex
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv