Csomagolás korszerűsítés 2020

Dátum: 2021-02-11 08:25

A Móraagró Kft zákányszéki telepén a csomagolási tevékenységét korszerűsíti a GINOP-1.2.8-20-2020-01578 számú pályázat segítségével.

befektetés a jövőbe logó

A projekt tartalmának bemutatása

A Móraagró Kft Zákányszék, külterület hrsz 046/20 fióktelepén a csomagolási tevékenységét korszerűsíti jelen pályázat segítségével. 4 db eszköz beszerzésre valósult meg: Faresin Handlers 6,26 FULL Electric rakodó, Víztisztító, Metrisoft Függesztett Big-bag mérleg, Metrisoft Két pályás lineáris mérleg.

A beszerzésre kiválasztott két pályás lineáris mérleg nagy előrelépést jelent a por és granulátum kiszerelésben. Korábban ez manuálisan kézzel történt, a dolgozó mérőkanállal merte bele a tasakba, a mérlegen egalizálta, lesütötte és dobozólta vagy papírtasakba helyezte és levarrta. A beszerezett gép a munkafolyamat elejét teljesen automatizálja, a rezgő pályákról párhuzamosan két vonalon a gyűjtő-ürítő garatba adagolja a mérendő anyagot, ahol megtörténik a mérés, majd innen történik az ürítés. A manuális módszerrel maximum 1 tasak/perc érhető el, míg a beszerzett két pályás lineáris mérleg teljesítménye maximálisan 35 tasak/perc.

A függesztett Big-bag mérleg szintén előrelépést jelent hiszen egy menetben a töltéskor egalizálja a zsákot, míg korábban ez szintén kézzel külön menetben történt. A hatékonyság itt is növekedett, mértékét nem tudom egzakt módon meghatározni, de egy munkaművelettel kevesebb lett.

A Faresin Handlers 6,26 FULL Electric teleszkópos rakodógépre a mérlegek kiszolgálása miatt van szükség, s lényeges, hogy teleszkópos kivitelű és teljesen elektromos mert zárt térben kell elsősorban dolgoznia, ahol a gázolaj üzemelésűek szóba sem jöhetnek.

A víztisztitó berendezés pedig a lombtrágya gyártáshoz szükséges, mert a használati vizünk tisztítására a garantált minőség miatt feltétlenül szükség van, a korábbi víztisztítónk kapacitása minimális volt. A mennyiségi növekedés ezen termékkörben pedig évről évre mennyiségileg duplázódik

 

A Móraagró Kft Zákányszék, külterület hrsz 046/20 fióktelepén a csomagolási tevékenységét korszerűsíti jelen pályázat segítségével. 4 db eszköz beszerzésre valósult meg: Faresin Handlers 6,26 FULL Electric rakodó, Víztisztító, Metrisoft Függesztett Big-bag mérleg, Metrisoft Két pályás lineáris mérleg.
A beszerzésre kiválasztott két pályás lineáris mérleg nagy előrelépést jelent a por és granulátum kiszerelésben. Korábban ez manuálisan kézzel történt, a dolgozó mérőkanállal merte bele a tasakba, a mérlegen egalizálta, lesütötte és dobozólta vagy papírtasakba helyezte és levarrta. A beszerezett gép a munkafolyamat elejét teljesen automatizálja, a rezgő pályákról párhuzamosan két vonalon a gyűjtő-ürítő garatba adagolja a mérendő anyagot, ahol megtörténik a mérés, majd innen történik az ürítés. A manuális módszerrel maximum 1 tasak/perc érhető el, míg a beszerzett két pályás lineáris mérleg teljesítménye maximálisan 35 tasak/perc. A függesztett Big-bag mérleg szintén előrelépést jelent hiszen egy menetben a töltéskor egalizálja a zsákot, míg korábban ez szintén kézzel külön menetben történt. A hatékonyság itt is növekedett, mértékét nem tudom egzakt módon meghatározni, de egy munkaművelettel kevesebb lett. A Faresin Handlers 6,26 FULL Electric teleszkópos rakodógépre a mérlegek kiszolgálása miatt van szükség, s lényeges, hogy teleszkópos kivitelű és teljesen elektromos mert zárt térben kell elsősorban dolgoznia, ahol a gázolaj üzemelésűek szóba sem jöhetnek. A víztisztitó berendezés pedig a lombtrágya gyártáshoz szükséges, mert a használati vizünk tisztítására a garantált minőség miatt feltétlenül szükség van, a korábbi víztisztítónk kapacitása minimális volt. A mennyiségi növekedés ezen termékkörben pedig évről évre mennyiségileg duplázódik.
Repce tápanyagelellátási technológia
Rosier műtrágya család
Fosfitex
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv