Smaragd Extra Zn/Mn

Összetétel

Nitrogén (N)6%
Foszfor (P2O5)15%
Mangán (Mn)30000ppm
Cink (Zn)50000ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Gyökeresedés serkentő
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Fosfitex Zn/Mn egy biológiailag aktív összetételű starter jellegű oldat lombtrágya, melynek foszfor hatóanyaga a mikroelemekkel az ellenálló képességre, a növény élettani folyamataira serkentő hatású. Emelt foszfor, magas cink és mangán tartalmával együtt az osztódó szövetekre gyakorolt serkentő hatása a gyökérképződésre, a gyökér regenerálódásra kiváló hatású.  Ezért kiemelten a gyökérképződés serkentésére, gyökérvesztés utáni regenerálásra javasoljuk. Javítja az elágazódások képződését, így a növény felépítését erősíti.

Lombtrágyázás

Az ellenálló képesség javítása mellett az intenzív gyökér és hajtásnövekedés serkentésére,  valamint a kondíció javítására javasolt a tenyészidő első felében. A gyökérzet sérülések, fagyás, víznyomás, perzselés utáni regenerálódására kiemelten jó hatással van. Magas foszfor, cink és mangán tartalma a sejtosztódásnál aktivizál, így a hajtásképződésnél, a cinkhiány megelőzésénél is igen hatékony készítmény. A fejlődésben a gyökér és hajtások gazdagabb elágazásaival igen széles körű pozitív hatást produkál.

Kiemelt növények: minden kertészeti és szántóföldi növényben egyetemesen bizonyított, hatásos és javasolt. Zöldségfélék között az általános starter hatás mellet a korai hűvös, csapadékos időbeni gyökérvédelemben és a dinnye, uborka stresszes szik alatti szár elhalása ellen nyújt kiemelkedő védelmet.

Szántóföldön a repce és kalászosok őszi gyökeresedést és téltűrést segítő kezelései mellett a kalászosok téli, kora tavaszi gyökérvesztésének regenerálásánál tapasztaltuk a legjelentősebb gazdasági eredményt.

Tápoldatozás

A gyökérvesztés utáni regenerálódás gyorsítására közvetlenül a gyökerekhez adagolva 6-10 l/ha mennyiséggel. Javasolt a gyökeresedés serkentésére faiskolában, a virágzás , termésképződés serkentésére szamócában az 10-15 l/ha mennyiséggel egy alkalommal.

 

 

Smaragd Extra Zn/Mn
Móraagro Kft